Miért?

Elgondolkodtató, hogy ha valaki gondolkozik, el meri mondani a véleményét - ami egyébként alapvető állampolgári joga - az egyből megkapja a mentális beteg, primitív és ehhez hasonló címkéket, különösen az interneten.

Miért baj ebben az országban gondolkodni?

Miért baj, ha nem "egységesen béget a nyáj"?

Miért baj, ha valaki el meri mondani, hogy mi az, amit másképp csinálna, másképp szeretne?

Nem az vinné előre az országot, ha értelmes, szakmájukhoz értő, empatikus és felelősségteljes emberek foglalnák el a különböző fontos posztokat?

Miért baj, ha vannak, akik ki merik mondani, hogy nem rabszolgaként, birkaként akarják élni az életüket?

Miért baj az, ha az aggódó szülők összefognak, mert nem akarják, hogy a gyermekeik is erre a sorsra legyenek kárhoztatva, és keresik a jobb megoldásokat?

Miért baj az, ha nem akarjuk, hogy a szeretteink kórházi fertőzésben haljanak meg?

Miért baj az, ha vannak emberek - szerencsére egyre többen -, akik képesek észrevenni a környezetükben fellelhető visszásságokat, embertelen körülményeket és tőlük telhetően tesznek is azért, hogy segítsenek embertársaiknak?

Miért baj az, hogy vannak, akik nem hiszik el a folyamatosan áramló hazugságokat? Miért akarják elhitetni velünk, hogy minden rendben van, hogy nincs szegénység, nincs munkanélküliség?

Miért baj az, ha számon merjük kérni, hogy a közpénzekkel hanyagul vagy "csak a sajátjukként" bánnak, hogy értelmetlenül röpködnek a milliárdok - fel sem tudjuk fogni, hogy valóságban az mennyi pénz -, miközben milliók élnek a létminimum alatt vagy annak közelében és lassan odáig jutunk, hogy félünk, ha kórházba kell mennünk.

MIÉRT? MIÉRT? MIÉRT?